Øvrige produkter

Samsø VVS og Energi har et meget stort produktudvalg indenfor komponenter til solvarmeanlæg, biobrændselsanlæg, varmepumpeanlæg og traditionelle anlæg. Indenfor de områder, hvor vi ikke har egenproduktion af komponenter, markedsfører vi produkter fra førende producenter.

På de følgende sider gives eksempler på en del af vores produktudvalg indenfor vedvarende energi. Er der ting du ikke kan finde i oversigten eller har du spørgsmål til produkterne, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Luftsolfangere til sommerhuse mv.
Samsø VVS og Energi markedsfører de populære luftsolfangere fra Solarventi. Med disse solfangere tilføres frisk, tør og varm luft til sommerhuset, hvilket er med til at holde huset mere tørt. Dette giver et bedre indeklima til gavn for både hus og beboere. Den solopvarmede luft blæses automatisk ind i huset af en solcelledrevet ventilator. Dvs. helt uden 230 Volt eltilslutning. www.solarventi.dk.

Solfangere til varmt vand
Samsø VVS og Energi fremstiller på licens de højtydende Batec solfangere. Alle komponenter i solfangeren er stort set uforgængelige. Selve solfangerkassen er fremstillet af aluminium og dæklaget består af jernfrit hærdet glas, som tillader maksimal lysgennemgang selv efter mange års drift. Absorberen, som omsætter solens stråler til varme, udgøres af den patenterede CuStrip, som Batec er producent af.
Solfangeren fås som standard i to størrelser henholdsvis 2.2 m2 og 3.0 m2 og kan både fås i en “liggende” og “stående” udgave. Se Batec’s hjemmeside for mere information om væskesolfangere: www.batec.dk.

Standard varmtvandsbeholdere til solvarme
Samsø VVS og Energi markedsfører varmtvandsbeholdere fra henholdsvis Nilan og Batec. Beholdere kan også leveres som komplette beholderunits med integreret pumpemodul for solfanger, overtryksventil, solvarmestyring, mv. Beholdere fra Batec leveres som standard i to størrelser henholdsvis 180 og 280 liter og er forsynet med top- og bundspiral samt elpatron. En beholder på 180 l er beregnet til en lille familie på 2-3 personer og kan med fordel kombineres med en solfanger på 3 m2. En beholder på 280 l er beregnet til en større familie på 3-5 personer og kan med fordel kombineres med en solfanger på 4-6 m2. Beholdere fra Nilan leveres i en særlig “økonomi-udgave” på 150 l med en enkelt bundspiral for solvarme samt elpatron i toppen af beholder.

Samsø lagertanke til større sol-bio-anlæg
Samsø VVS og Energi producerer de prisbelønnede “Samsø lagertanke”, som giver ideelle driftsbetingelser for udnyttelse af solvarme og biobrændsel samtidig med eliminering af legionella-bakterier i det varme brugsvand. Lagertanken leveres i forskellige størrelser fra 500 l og opefter. Tanke kan endvidere leveres i specialudgaver.

• Stor fleksibilitet p.g.a. mange ind- og udløbsstudse
• Optimal lagdeling p.g.a diffusor-indløb
• Lavt varmetab fra ind- og udløbsstudse
• Aftagelig isolering i blød skum

Klik her for at se yderligere teknisk information om Samsø-lagertanke.

Gennemstrømningsvekslere til varmt brugsvand i Samsø anlæg
I anlæg med Samsø lagertanke benyttes i mange tilfælde en såkaldt gennemstrømningsveksler til varmt brugsvand. Sammen med Samsø lagertanken giver brugen af gennemstrømningsveksleren ideelle driftsbetingelser for udnyttelse af solvarme og biobrændsel samtidig med eliminering af legionella-bakterier i det varme brugsvand. Veksleren, som er fra det danske firma HS-Tarm (nu Baxi), er vedligeholdelsesfri og særdeles kompakt.

Styringer til solvarme og biobrændsel
Samsø VVS og Energi har i fællesskab med det dansk-tyske firma Dansol forhandlingen af SOREL styringer i Skandinavien. SOREL, som er en af de førende europæiske fabrikanter af avancerede styringer til energianlæg i huse, leverer alene indenfor styringer til sol- og bio-anlæg mere end 10.000 styringer årligt.

• Avancerede microprocessor styringer
• Stort antal prædefinerede systemer
• Programmerbare styring
• Digitalt display
• Variabelt pumpehastighed
• Timetæller mv.
• PC-interface for dataoverførsel mv.

Yderligere teknisk information om SOREL styringer kan du få ved at downloade følgende pdf-filer: (tysk beskrivelse)

> DR 3 – styring med 4 prædefinerede systemer
> DR 5 – styring med 18 prædefinerede systemer

Varmepumper
Samsø VVS og Energi markedsfører varmepumper fra den danske fabrikant Vølund. Se Vølunds hjemmeside for mere information om varmepumper: www.volundvt.dk.
Læs mere om varmepumper her.

Brændefyr
Samsø VVS og Energi markedsfører brændefyr fra den danske fabrikant Passat Energi. Se Passats hjemmeside for mere information om brændefyr: www.passat.dk.

Stokerfyr
Samsø VVS og Energi markedsfører stokerfyr til piller, flis mv. fra den danske fabrikant Passat Energi. Se Passats hjemmeside for mere information om stokerfyr.

Brændeovne
Samsø VVS og Energi markedsfører brændeovne til fastbrændsel fra den danske fabrikant Hwam. Se firmaets hjemmeside for mere information om brændeovne: www.hwam.dk